Panacur

Wanneer Panacur gebruiken?

Panacur is een ontworm product voor katten en honden, dat ook gebruikt mag worden bij kittens en puppy’s. Het is bijna niet te voorkomen dat uw huisdier in contact komt met wormen, aangezien deze parasieten veel voorkomen in de leefomgeving van honden en katten. Om te voorkomen dat een worminfectie bij uw hond of kat uit de hand loopt is het belangrijk om uw huisdier 4 keer per jaar te ontwormen. De producten van Panacur zijn hier uitermate geschikt voor en zijn actief tegen vele soorten wormen zoals spoelwormen en lintwormen. Daarnaast helpt Panacur bij het genezen van giardiasis. Giardia is een veel voorkomende gastro-intestinale parasiet bij honden. Bij Panacur heeft u de keuze uit zowel tabletten als een ontwormpasta, hierdoor is er een geschikte behandelmethode voor ieder huisdier.

Panacur tabletten

Panacur is beschikbaar in tabletten van 250 mg en 500 mg.  Aan de hand van het gewicht van uw huisdier kunt u bepalen welk formaat het meeste geschikt is voor uw kat of hond. Panacur 250 mg is een driedaagse ontwormingskuur waarbij er één tablet per vijf kilogram lichaamsgewicht wordt gegeven. De 250 mg tabletten zijn dus uitermate geschikt voor katten, kleine honden en puppy’s. Voor grote honden vanaf 10 kilo kunt u kiezen voor Panacur 500 mg. Ook bij deze tabletten geldt een driedaagse kuur waarbij er per tien kilo lichaamsgewicht één Panacur tablet wordt gegeven. De tabletten verschillen in de hoeveelheid werkzame stoffen die aanwezig zijn in de tabletten. Panacur tabletten mogen op verschillende manieren aan uw huisdier gegeven worden. U kunt de tabletten direct in de bek van het dier stoppen, ze mogen door het voer verkruimeld worden of u kunt de tabletten oplossen in water.

Panacur ontwormpasta

Is uw huisdier geen fan van tabletten? Dan kunt u ook kiezen voor de Panacur ontwormpasta. Deze breedwerkende, tweedaagse ontwormingskuur is geschikt voor volwassen honden, katten, kittens en puppy’s. U kunt de ontwormpasta direct na het eten in de bek van het dier spuiten of u kunt de pasta door het voedsel mengen. De pasta bestaat uit 18 eenheden. Deze eenheden zitten in een injector, elke injector bevat 4,8 gram Panacur pasta. De juiste hoeveel is in te stellen door aan de doseerring te draaien. Als dosering gelden de volgende vuistregels:

  • Kittens, puppy’s en volwassen honden: één eenheid per één kilo lichaamsgewicht 
  • Volwassen katten: drie eenheden per twee kilo lichaamsgewicht.

Naast dat de Panacur ontwormpasta helpt tegen infecties met wormen, kan het middel ook worden gebruikt als hulpmiddel om Giardia te controleren. Bij de Giardia parasiet is het echter niet voldoende om alleen een ontwormingskuur toe te passen. Om een herbesmetting te voorkomen is het ook belangrijk om andere hygiënische maatregelen te nemen zoals het wassen van langharige dieren, de voer- en drinkbakken reinigen met kokend water, het drinkwater dagelijks verversen en de manden en kleden wassen op een hoge temperatuur. Hierbij is het belangrijk om alle dieren in uw huishouden gelijktijdig te behandelen.

2 items

Filters
  • Positie
  • Naam
  • Prijs
Positie
12
  • 12
  • 24
  • 36
per pagina