Medicijnen | Supplementen

Bij Pharmacy4pets vindt u een groot assortiment medicijnen en voedingssupplementen voor uw hond. Van medicijnen voor een specifieke aandoening, zoals blaasontsteking, tot supplementen die het welzijn van uw hond ondersteunen.

Honden medicijnen bestellen, ook op recept

Medicijnen voor uw hond, waar geen recept voor nodig is, kunt u direct op onze website bestellen. Daarnaast kunt u ook voor medicijnen op recept bij ons terecht. Het recept van uw dierenarts kunt u eenvoudig uploaden op de pagina van het betreffende medicijn, waarna dit wordt beoordeeld door onze deskundige apotheker. Als het recept aan alle eisen voldoet, wordt uw bestelling verzonden.

Voedingssupplementen voor de hond bestellen

Voedingssupplementen voor de hond zijn geen medicijnen maar extra voedingsstoffen, vitamines, mineralen of kruiden die u naast of door de normale voeding van uw hond geeft. Hoewel kwaliteitsvoer in principe goed uitgebalanceerd is, kan er in sommige situaties wat extra’s nodig zijn. Als uw hond al speciale dieetvoeding krijgt voor zijn of haar aandoening, dan zijn de benodigde extra’s vaak al toegevoegd en zijn supplementen niet altijd nodig.

Het juiste voedingssupplement kiezen uit het grote aanbod is niet altijd makkelijk. Het is altijd goed om dit in overleg met uw dierenarts te doen. Als online dierenapotheek lichten we u graag toe welke factoren van belang zijn bij uw keuze:

  1. De aandoening of het probleem: Elk orgaan of lichaamsdeel werkt anders en heeft specifieke voedingsbehoeften om optimaal te functioneren. Daarom zijn supplementen speciaal ontwikkeld voor specifieke organen en aandoeningen, om met de juiste stoffen het lichaam een handje te helpen.

  2. Hoe het supplement wordt toegediend: Bij veel aandoeningen en situaties kunt u kiezen uit meerdere supplementen en manieren van toediening. Zo zijn er bijvoorbeeld supplementen in de vorm van tabletten of capsules. Daarnaast zijn er ook supplementen die als pasta of vloeistof worden ingegeven, rechtstreeks in de bek of door het voer. Tot slot zijn er supplementen die als poeder aan het voer worden toegevoegd. Zo is er voor elke hond een geschikt supplement te vinden wat makkelijk te geven is.

  3. Andere aandoeningen en medicijnen: Sommige voedingssupplementen gaan niet goed samen met andere medicijnen of aandoeningen. Lees de bijsluiter goed door voor gebruik, daarin staat benoemd wanneer het middel niet gebruikt mag worden. Overleg bij twijfel altijd met uw dierenarts.