Medicijnen | Supplementen

Paarden medicijnen en supplementen bestelt u eenvoudig online bij Pharmacy4pets. In onze online apotheek vindt u medicijnen - met en zonder recept - en vele voedingssupplementen die het welzijn van uw paard ondersteunen.

Paarden medicijnen bestellen, ook op recept

Medicijnen voor uw paard, waar geen recept voor nodig is, kunt u direct in onze online apotheek bestellen. Daarnaast kunt u ook voor medicijnen op recept bij ons terecht. Het recept van uw dierenarts kunt u eenvoudig uploaden op de pagina van het betreffende medicijn, waarna dit wordt beoordeeld door onze deskundige apotheker. Als het recept aan alle eisen voldoet, wordt uw bestelling verzonden.

Voedingssupplementen voor uw paard

Wanneer heeft uw paard een voedingssupplement nodig? Een supplement kan uw paard of pony op natuurlijke wijze ondersteunen met extra voedingsstoffen, vitamines en mineralen in situaties die daarom vragen:

  • Als u een goede kwaliteit krachtvoer geeft, krijgt uw paard of pony al veel belangrijke voedingsstoffen binnen. Op sommige momenten heeft het lichaam echter een hogere behoefte aan sommige stoffen en kan een supplement uw paard de juiste extra's bieden. Zoals bij herstel na een ziekte of in een periode van intensieve training.

  • Als uw paard of pony alleen ruwvoer krijgt, kan de samenstelling daarvan nogal wisselend zijn. Supplementen kunnen dan een goede aanvulling zijn om aan de basisbehoefte van het paard te voldoen.

Welk supplement heeft mijn paard nodig?

Als online dierenapotheek helpen we u graag op weg om het juiste supplement voor uw paard of pony te vinden. Hieronder leest u voor een aantal situaties welke supplementen zinvol kunnen zijn. Het verschilt per supplement hoe lang het gegeven mag of moet worden om effect te hebben. Lees dit goed na voor gebruik en overleg bij twijfel met uw dierenarts, ook als u meerdere supplementen wil combineren.

Een supplement voor de algehele conditie van uw paard

Om de algehele conditie te ondersteunen en eventuele tekorten in de basisvoeding aan te vullen kunt u uw paard een supplement met vitamines, mineralen en sporenelementen geven zoals Equistro Mega Base en Equitop ForteDeze zijn ook geschikt als extra ondersteuning voor sportpaarden, fokmerries en dekhengsten.

Supplementen voor de vacht, huid en hoeven van uw paard

Om de kwaliteit van de vacht, huid en hoeven te verbeteren kunt u uw paard het supplement Equistro Kerabol geven. Dit bevat onder andere biotine, zink en mangaan voor een gezonde huid en glanzende vacht. Bij afbrokkelende, broze hoeven maakt dit supplement het hoort elastischer en soepeler. Dit supplement mag blijvend dagelijks door het voer gegeven worden.

Supplementen voor de spieren en pezen van uw paard

Als uw paard intensief getraind wordt of gaat worden zijn er diverse supplementen die kunnen helpen bij de spieropbouw en spieren en pezen optimaal laten functioneren.

  • Voor de spieropbouw zijn supplementen met aminozuren of eiwitten, zoals Equitop Myoplast en Equistro Myo Power, een goede keuze.

  • Voor soepele spieren met een goed uithoudingsvermogen en bescherming tegen spierschade kunt u een supplement met antioxidanten, vitamine E en/of selenium geven, zoals Equistro Excell E. Het supplement Equistro Triforce combineert aminozuren en antioxidanten, waardoor het zowel de spieropbouw als de spierfunctie ondersteunt.

  • Verder is voldoende zwavel belangrijk om spieren, pezen en banden soepel en gezond te houden. Zwavel zit niet altijd voldoende in krachtvoer en ook staat niet elk paard regelmatig in de wei, zodat een tekort kan ontstaan. Een supplement met MSM zoals Synovium MSM Pure bevat zwavel in een voor het lichaam makkelijk bruikbare vorm.

Electrolyten voor uw paard

Een zware training kost uw paard veel energie. Bovendien verliest uw paard door transpireren vocht en belangrijke zouten, ook wel electrolyten genoemd. Een supplement kan uw paard helpen snel te herstellen na een training.

Equistro Energy Booster is een geconcentreerde pasta die uw paard snel voorziet in de behoefte aan electrolyten en energie. Het supplement Equistro Electrolyt-7 kan maximaal drie opeenvolgende dagen worden gegeven om het verlies van electrolyten aan te vullen. Ook bij zweten door koorts of vochtverlies door maagdarmstoornissen kan dit supplement worden gegeven.

Supplementen bij spanning en stress bij uw paard

Heeft uw paard last van (spier)spanning of stress? Magnesium is erg belangrijk voor een goede spier- en zenuwfunctie bij paarden. Een tekort kan zich uiten als nerveusheid en een onvermogen van de spieren om zich te ontspannen. Een supplement met magnesium zoals Equistro Betamag Forte Liquid of Synovium Mgnium kan hierbij helpen.

Een paard met stress heeft meer kans op het ontwikkelen van een maagzweer. In combinatie met de juiste voeding en verzorging ondersteunt Equitop Pronutrin de functie van het maagslijmvlies. Dit supplement kan ook preventief gegeven worden in stressvolle periodes zoals tijdens transport.

Probiotica voor paarden

Ook probiotica behoren tot de voedingssupplementen, hoewel ze geen voedingsstoffen bevatten maar goede bacteriën. Probiotica zoals PUUR Probiotic en Bene-Bac Plus Equine Gel kunnen zinvol zijn na een ontworming of behandeling met antibiotica. Ook bij zware training en voor transport kunnen paarden baat hebben bij probiotica.