Katten

Alleen het beste voor de gezondheid van uw kat

Een kat is een heel populair huisdier; dit is van alle tijden. Al 3000 jaar voor Christus bestond er een goede relatie tussen mensen en katten in het oude Egypte. Tegenwoordig leven er meer dan 3 miljoen katten in Nederland en is de levenskwaliteit van een poes beter dan ooit. Daarom wilt u het allerbeste voor uw huisdier en zijn gezondheid. Pharmacy4pets heeft een groot assortiment diergeneesmiddelen en verzorgingsmiddelen voor het welzijn van katten ter beschikking.

Verzorging kat

De verzorging van een kat is tijdens zijn hele leven belangrijk. Bij kittens is het, naast de opvoeding en het zindelijk maken, belangrijk om ze te laten vaccineren en te laten chippen. Bij volwassen katten wordt aangeraden om de nagels van uw kat te knippen en hem een aantal keren per maand goed te borstelen. Een oudere kat heeft misschien voedingssupplementen nodig, ter ondersteuning van de gewrichten bijvoorbeeld. Ook zijn er gedurende het leven van uw huisdier een aantal belangrijke handelingen nodig om uw kat te beschermen tegen ziektes of infecties. Denk hierbij aan het ontwormen en bestrijden van vlooien en teken bij uw kat. Pharmacy4pets heeft alles voor het ontwormen van uw kat en het bestrijden van vlooien en teken.

Waarom uw kat ontwormen?

Wormen leven in de darmen van de katten. Uw kat kan een worminfectie hebben zonder dat dit aan de buitenkant zichtbaar is. Bij erge infectie kan dit zorgen voor vermagering en diarree. Ook zijn een aantal vormen besmettelijk voor mensen en vooral voor kleine kinderen. Daarom is het belangrijk dat uw kitten al vanaf dat ze 3 weken oud is elke twee weken ontwormd wordt tot 6 maanden, want alle kittens hebben vanaf de geboorte wormen. Vanaf 6 maanden kan het volwassen schema aangehouden worden; dit betekent elke 3 maanden, dus 4 keer per jaar, ontwormen voor de rest van z'n leven. Er zijn meerdere vormen van wormbestrijding voor uw kat te vinden bij Pharmacy4pets; zo kunt u kiezen tussen:

Wilt u meer informatie, lees dan ons uitgebreide artikel over het ontwormen van de kat.

Vlooien bestrijden bij uw kat

Naast het ontwormen van uw kat, is het belangrijk om uw huisdier elke maand te beschermen tegen vlooien. De beste manier om te controleren of uw kat vlooien heeft, is door een vlooienkam te gebruiken; vooral bij de staartbasis, de oksels en de liezen. In tegenstelling tot wat men denkt, komen vlooien het hele jaar voor! Daarom is het van belang om uw huisdier elke maand te beschermen tegen vlooien. Dit kan door middel van:

Vergeet niet dat 95% van de vlooien zich niet op uw huisdier bevindt, maar in de omgeving. Behandel daarom al uw huisdieren met een vlooienmiddel en behandel uw woning met een omgevingsspray. Lees onze pagina over het ontvlooien van uw kat voor meer informatie.

Teken bij uw kat

Teken bevinden zich vooral in lang gras en struikgewas. Wij adviseren dan ook om uw kat nauwkeurig te controleren op zowel de volgezogen teken als de niet volgezogen. Teken kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar controleer vooral op de vochtige plaatsen zoals de oksels en de liezen. Als u een teek heeft gevonden, verwijder deze dan altijd met een tekentang en ontsmet daarna het wondje met Betadine of alcohol. U kunt u uw kat eenvoudig beschermen tegen teken door middel van een halsband, pipetten of spray. Wilt u meer informatie? Lees dan ons uitgebreide artikel over teken bij de kat

Contact

Wilt u meer tips ontvangen, op de hoogte blijven van onze acties en interessante informatie? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief!