Dieetvoer

Katten dieetvoer

Ook katten kunnen te maken krijgen met obesitas, oftewel overgewicht. Een te dikke kat kan te maken krijgen met verdere gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld gewrichtsaandoeningen, ademhalingsproblemen, te hoge bloeddruk en zelfs suikerziekte. Genoeg reden om uw kater of poes met overgewicht te helpen met afvallen. Behalve voldoende beweging is het van belang dat uw huisdier gezonde en bewuste voeding krijgt, bijvoorbeeld in de vorm van katten dieetvoer.

Blaasgruis kat

Blaasgruis en blaasstenen zijn blaasproblemen die helaas veel voorkomen bij katten. Blaasgruis en blaasstenen komen voort uit kristallen die zijn neergeslagen in de blaas van de kat. Dit komt door een veranderde chemische samenstelling van de urine, met als oorzaak vaak het drinkgedrag en voedsel van de kat, namelijk de combinatie te mineraalrijk voedsel en te weinig drinken. De meest voorkomende blaassteen is struvietsteen, deze is opgebouwd uit magnesium, ammonium en fosfaat. Struviet ontstaat bij een hoge PH-waarde van de urine, de zuurgraad van de urine van uw kat is dan te hoog.  

Blaasproblemen kat voorkomen

Om blaasproblemen te helpen voorkomen kunt u ervoor zorgen dat uw kat voldoende gelegenheid heeft om te drinken. Zet daarom meerdere drinkbakjes in huis, zorg voor een drinkfontein en geef ook zacht voer om de opname van vocht te verbeteren.  Een zindelijke poes of kater zal zijn of haar plas ophouden wanneer bijvoorbeeld de kattenbak vies is, niet alleen mensen houden van een schone wc ;) Het ophouden van de plas zorgt ervoor dat de kans op blaasontsteking of de vorming van stenen vergroot wordt. Een kattenluik kan uitkomst bieden om uw kat naar buiten te kunnen laten gaan indien hiertoe de mogelijkheid is. Dit is niet alleen belangrijk voor het kunnen doen van de behoefte, ook voldoende beweging is belangrijk. Katten met overgewicht die te weinig bewegen, hebben aanmerkelijk meer kans om blaasproblemen te ontwikkelen.

Blaasgruis en blaasstenen kat behandelen

Wanneer uw kat last heeft van blaasgruis of blaasstenen door struvietvorming is het van belang dit tegen te gaan. Pharmacy4pets heeft hiervoor Trovet kat ASD Urinary Struvite voor u beschikbaar. Trovet kat ASD Urinary Struvite is speciaal dieetvoer voor katten, dat ervoor zorgt dat de urine van uw kat weer een lage PH-waarde krijgt. Als uw kat aanleg heeft voor struvietvorming kunt u Trovet kat ASD Urinary Struvite zonder problemen levenslang gebruiken, het dieetvoer is ook geschikt voor katten die (nog) geen klachten hebben.