Milbemax

Milbemax is een ontwormingsmiddel gericht op het voorkomen van hartwormen en het behandelen van infecties die veroorzaakt worden door spoelwormen, haakwormen, longwormen en lintwormen. Wormen en hun eitjes komen namelijk grootschalig voor in onze leefomgeving, zowel binnen als buiten. Dit maakt het praktisch onmogelijk voor uw huisdier om er niet mee in contact te komen. Wormen kunnen ernstige problemen met zich meebrengen, zoals maag- en darmklachten. In sommige gevallen worden wormen overgedragen door vlooien. Naast een ontwormingskuur raden wij het behandelen van vlooien bij uw hond of kat dan ook aan.

Milbemax voor honden en katten

Het ontwormingsmiddel van Milbemax is zowel voor honden als katten geschikt. Veelal vergeten mensen om hun huisdier te ontwormen omdat deze er gezond uitziet. Een infectie met wormen is echter niet altijd zichtbaar aan de buitenkant. Pas wanneer het gaat om een flinke infectie zijn de verschijnselen zichtbaar, zoals diarree en vermagering. Verder zijn wormen ook besmettelijk voor mensen en dan met name kleine kinderen. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Volgens deskundigen is het essentieel om uw hond of kat 4 keer per jaar te ontwormen. Door regelmatig te ontwormen kan uw viervoeter zowel binnenshuis en buitenshuis ongestoord zijn gang gaan.

Honden

Het wordt aanbevolen om puppies in het begin vaker te ontwormen met Milbemax. De reden hiervoor is dat puppies vaak al een wormen infectie hebben opgelopen in de baarmoeder of via het moedermelk. Een pup dient op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken ontwormd te worden. Vervolgens wordt dit iedere maand tot ze de leeftijd van 6 maanden bereiken. Daarna is 4 keer per jaar gebruikelijk.

Katten

Ook voor kittens wordt aangeraden om in het begin vaker te ontwormen met Milbemax. Zij kunnen net als puppies ook al besmet zijn door de baarmoeder of de moedermelk. Een kitten dient op de leeftijd van 3, 5, 7 en 9 weken ontwormd te worden. Daarna wordt dit iedere maand tot ze 6 maanden oud zijn. Vervolgens is 4 keer per jaar gebruikelijk.

Toediening Milbemax

De tabletten van Milbemax mogen bij uw hond of kat uitsluitend oraal worden toegediend, tijdens of na het eten. Verder biedt Milbemax nog een andere variant aan die ook oraal kan worden toegediend tijdens of na het eten. Dit zijn de smakelijke kauwtabletten. Het kauwtablet ziet er bijna hetzelfde uit als een normaal brokje en heeft een aangename kipsmaak. Door de smakelijke kauwtabletten van Milbemax is het ontwormen van uw hond bijna een verwenmomentje voor hem of haar. Doordat de tabletten veilig in gebruik zijn is het niet nodig om uw huisdier te scheiden van mensen of andere huisdieren.

3 items

Filters
  • Positie
  • Naam
  • Prijs
Positie
12
  • 12
  • 24
  • 36
per pagina