Scalibor

Scalibor biedt een geurloze protectorband die uw hond meerdere maanden beschermt tegen vervelende parasieten waaronder teken, zandvliegen en hartwormmuggen. De halsband beschermt uw hond vijf tot zes maanden tegen tekenbeten en zandvliegen. Ook heeft de halsband gedurende zes maanden een anti-feeding effect op volwassen muggen. De Scalibor halsband is dus ideaal voor honden die veel in de natuur komen en het risico lopen om door een insect gebeten te worden.

Voor welke honden is Scalibor geschikt?

Bij Scalibor heeft u de keuze uit een halsband van 48 cm voor kleine en middelgrote honden en een halsband van 65 cm voor grote honden. Scalibor is ook geschikt voor puppy’s vanaf een leeftijd van zeven weken en de band mag gedragen worden terwijl de teef drachtig is. De band is ook veilig voor mensen, u mag het huisdier dus gewoon aaien wanneer deze de Scalibor band draagt. De halsband is niet geschikt voor katten. Heeft u een kat die u wilt beschermen tegen vervelende parasieten? Kies dan bijvoorbeeld voor de Seresto halsband voor katten, deze band biedt tot acht maanden bescherming tegen vlooien en teken. De halsband van Scalibor is geschikt voor zowel langharige als kortharige honden. Scalibor is niet geschikt voor honden met huidlaesies, honden met een bekende overgevoeligheid voor pyrethroïden en puppy’s jonger dan zeven weken.

De Scalibor tekenband gebruiken

Om de halsband te gebruiken verwijdert u deze uit de dichtgesealde verpakking en brengt u deze losjes aan om de hals van uw hond. Om genoeg ruimte vrij te laten tussen de hals en protectorband, plaatst u twee platte vingers tussen de band en de hals van uw hond. U kunt de halsband op vijf centimeter van de gesp afknippen. Na het aanbrengen van de halsband wordt de werkzame stof via het huidvet door het hele lichaam verspreidt, het is dus belangrijk dat de halsband de huid van de hond raakt. Er mogen niet te veel haren tussen de halsband en huid zitten. Oudere honden hebben vaak minder huidvet dan jonge honden waardoor de werkzame stof iets vertraagd kan zijn. Na het omdoen van de halsband duurt het nog een week voordat de band zijn volledige werkzaamheid bereikt. Breng de halsband dus een week voor het mogelijke contact met parasieten aan.

Het kan geen kwaad als de Scalibor band even in contact komt met water, maar wanneer uw hond gaat zwemmen moet de halsband verwijderd worden. De eerste vijf dagen na het aanbrengen van de band mag de hond helemaal niet zwemmen. De stoffen die vrijkomen vanuit de halsband kunnen dan namelijk schadelijk zijn voor vissen en andere waterorganismen. Daarnaast zijn de stoffen in Scalibor schadelijk voor kinderen. Voorkom dus dat zij intensief contact hebben met uw hond wanneer deze de Scalibor band draagt.

Lees meer Lees minder1 item

Filters
  • Positie
  • Naam
  • Prijs
Positie
12
  • 12
  • 24
  • 36
per pagina