Milbactor

Milbactor is een ontwormingsmiddel voor honden en katten dat geschikt is voor de preventie van een besmetting met de hartworm. Daarnaast is Milbactor ook geschikt om infecties veroorzaakt door rondwormen, haakwormen, longwormen of lintwormen te behandelen. Bij een ernstige infecties kunnen wormen vervelende klachten bij uw huisdier veroorzaken. Denk hierbij aan bloederige diarree bij haakwormen of benauwdheid door hart- of longwormen. 

Wormen komen wijdverspreid in onze leefomgeving voor, waardoor de kans groot is dat uw huisdier een wormbesmetting oploopt. Bij een wormbesmetting geldt dat voorkomen beter is dan genezen, vaak zijn de klachten namelijk niet meteen zichtbaar. Deskundigen raden aan om uw volwassen hond of kat preventief vier keer per jaar te ontwormen (om de drie maanden).  Door uw huisdier preventief te ontwormen, zorgt u er ook voor dat de besmetting in de leefomgeving zo klein mogelijk blijft. Wormen zijn namelijk niet alleen gevaarlijk voor dieren, ook mensen kunnen een wormbesmetting oplopen. Bepaalde soorten wormen zoals lintwormen kunnen ook door vlooien worden overgedragen, waardoor het dus ook belangrijk is om uw huisdier te behandelen tegen deze en andere vervelende parasieten.

Ontwormen met Milbactor

Bij Pharmacy4pets bieden wij ontwormingstabletten van Milbactor voor zowel honden als katten. Beide tabletten zijn dus werkzaam ter preventie van besmetting met de hartworm en om infecties die veroorzaakt worden door rondwormen, haakwormen, longwormen en lintwormen te voorkomen. Daarnaast zijn de tabletten werkzaam tegen de oogworm. Dit type worm kan vervelende klachten veroorzaken zoals pijn aan de ogen en overmatig traanvocht. De Milbactor tabletten mogen alleen oraal worden toegediend, tegelijk met de maaltijd of net na het eten.

Milbactor voor honden

Bij de Milbactor tabletten voor honden heeft u de keuze uit tabletten voor kleine honden en puppy’s met een gewicht vanaf 0,5 kg en tabletten voor grote honden met een gewicht vanaf 5 kg. De uiteindelijke ideale dosering is afhankelijk van het gewicht van uw hond. Zo is een half tablet voor kleine honden en puppy’s al voldoende als uw hond een gewicht van 0,5 tot 1 kg heeft, grotere honden hebben meer nodig. Om de optimale dosering voor uw hond te bepalen, raden wij aan om uw huisdier eerst te wegen. Zo geeft u nooit te weinig of te veel tabletten aan uw hond.

Milbactor voor katten

Ook bij de Milbactor tabletten voor katten zijn er verschillende doseringen voor zowel kleine katten en kittens als voor grote katten. Net als bij honden is bij katten de optimale dosering afhankelijk van het gewicht van uw huisdier. Voordat u Milbactor wilt toedienen is het dus belangrijk om het exacte gewicht van uw kat te bepalen. Voor katten met een gewicht van 4 tot 8 kg is één tablet voor grote katten de optimale dosering. Een half tablet voor kleine katten en kittens is al genoeg om de kans op een wormbesmetting te verkleinen of te behandelen bij katten met een gewicht van 0,5 tot 1 kg. Heeft u vragen over de ontwormingsmiddelen van Milbactor? Aarzel niet en neem contact op met onze klantenservice. Wij zullen u zo spoedig mogelijk te woord te staan.

 

Meer informatie2 items

Filters
  • Positie
  • Naam
  • Prijs
Positie
12
  • 12
  • 24
  • 36
per pagina