Seresto

Seresto is een halsband die zowel honden als katten voor meerdere maanden beschermt tegen vlooien en teken. Ook werkt Seresto bij honden tegen bijtende luizen. De halsband is zeven tot acht maanden werkzaam tegen volwassen vlooien en acht maanden werkzaam tegen vlooienlarven. Daarnaast beschikt de halsband over een afwerende werking tegen teken. Dit voorkomt dat teken uw huisdier niet zullen bijten, waardoor het risico op door teken overgebrachte ziektes aanzienlijk wordt verminderd. Hierbij kunt u denken aan de ziekte van Lyme, Babesia en Ehrlichia. De Seresto halsband is dus de ideale oplossing voor uw viervoeter als deze zich veel in de natuur bevindt.

Werking Seresto

Het fijne aan de Seresto halsband is dat deze waterbestendig en geurloos is. Verder is de halsband enkel voor uitwendig gebruik en beschikt deze over diverse werkzame bestanddelen die uw viervoeter beschermt tegen vervelende parasieten. De grootste concentratie van werkzame stoffen bevindt zich aan de binnenzijde. Doordat de dosering van deze stoffen zo laag is, is het veilig voor uw hond of kat. Daarnaast is de halsband geen gevaar voor mensen, omdat de concentratie aan de buitenkant een stuk lager is. Voor honden is de halsband verkrijgbaar in twee verschillende maten. Voor katten is er slechts één maat. Wel bevat de halsband voor katten een speciaal veiligheidsmechanisme. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de halsband los komt of breekt zodra uw kat vast blijft zitten. Alle halsbanden worden geleverd exclusief reflector. Voor de zichtbaarheid van uw hond of kat in het donker raden wij de reflector aan.

Toediening en dosering Seresto

Bij het aanbrengen van de halsband is het belangrijk om de restanten van de plastic verbindingsstukjes te verwijderen. Deze bevinden zich aan de binnenzijde van de halsband. De halsband dient om de nek van uw huisdier te worden gedaan. Het is wel van belang om dit niet te strak te doen. Zorg ervoor dat er twee vingers aan ruimte overblijven tussen de nek en de halsband. Schuif het overtollige deel van de halsband vervolgens door de lus en knip het stuk op twee centimeter na af. Dat de halsband de huid van uw hond of kat raakt is erg belangrijk, omdat de werkzame stoffen zich via het huidvet verspreiden over de rest van het lichaam.

Meer informatie