Hoe werkt een vlooienband voor honden?

Hoe werkt een vlooienband voor honden?
23 november 2021
Hoe werkt een vlooienband voor honden?

Een vlooienband voor een hond is één van de vier preventie- en beschermingsmethoden tegen vlooien. Voor we daar dieper op ingaan eerst even een korte introductie over vlooien. Het is bijna niet te voorkomen dat uw hond in contact komt met vlooien. Deze kleine beestjes en hun eitjes komen namelijk wijdverspreid voor in onze leefomgeving en zijn het hele jaar door actief. Last van vlooien uit zich bij uw viervoeter in jeuk, krabben en zichzelf bijten. Door het gebruik van een vlooienband kunt u uw hond het hele jaar lang deze kwaaltjes besparen en tegelijkertijd beschermen.

Werking en toediening van een vlooienband

Pharmacy4pets biedt diverse vlooienbanden voor honden aan, maar heeft ook vlooienbanden voor katten. Een vlooienband heeft een aantal voordelen. Het eerste voordeel is dat de band geurloos en waterbestendig is, waardoor uw hond ongestoord kan gaan zwemmen en tegelijkertijd beschermt is tegen vlooien. Het tweede voordeel is dat in combinatie met de reflectoren van Seresto uw hond beter zichtbaar is in het donker. Hierdoor kunt u ook ‘s avonds zonder zorgen uw viervoeter uitlaten. Tot slot is het laatste voordeel, de beschermingsduur. Ten opzichte van de andere drie behandelmethoden biedt de vlooienband van Seresto de langste bescherming. Uw viervoeter is zeven tot acht maanden beschermd tegen volwassen vlooien en acht maanden tegen vlooienlarven.

De vlooienband is enkel geschikt voor uitwendig gebruik. Houd er rekening mee dat u de halsband niet te strak omdoet bij uw hond. Echter is het wel belangrijk dat deze de huid van de hond goed raakt. In de band bevinden zich namelijk werkzame stoffen tegen vlooien en deze stoffen verspreiden zich middels het huidvet over het hele lichaam.

Andere behandelmethoden voor vlooien

Is de vlooienband niet de behandelmethode voor u? Dat is geen probleem! Wij bieden naast de vlooienband ook alternatieve behandelmethodes aan tegen vlooien. Een van de methoden is vlooienshampoo. Na het gebruik is de beschermingsduur tegen vlooien een tot twee weken. Verder is er ook de spot-on behandeling, die biedt minimaal vier weken bescherming. Tot slot is er de vlooienspray. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een spray voor de vacht van uw viervoeter en een spray voor de omgeving. Door het gebruik van een omgevingsspray kunt u het grootste gedeelte van de vlooien populatie bestrijden. Aangeraden wordt om in combinatie met de spray uw woning te stofzuigen. Voor een effectieve aanpak raden wij aan om na het stofzuigen de stofzuigerzak direct weg te gooien.

In vergelijking met de zojuist genoemde alternatieve behandelmethoden voor vlooien, biedt de vlooienband de langste bescherming voor uw hond. Daarnaast is bij de andere middelen een herhaalde toediening nodig. Daarentegen doe je de vlooienband eenmalig om en uw viervoeter kan onbezorgd zijn gang gaan.

Gerelateerde blogs