Voedingssupplementen voor de oudere hond en kat

Voedingssupplementen voor de oudere hond en kat
11 januari 2022
Voedingssupplementen voor de oudere hond en kat

Net als mensen kunnen oudere honden en katten last krijgen van typische ouderdomskwaaltjes. Gelukkig zijn er verschillende voedingssupplementen verkrijgbaar waarmee u uw oudere hond of kat kunt ondersteunen. Voor een aantal veel voorkomende ouderdomsklachten leggen we u graag uit welke supplementen uw huisdier kunnen helpen.

Mijn oudere hond of kat wordt stijf

Krijgt uw hond of kat last van stijfheid bij het opstaan en/of moeite met springen? Dit kunnen tekenen zijn van artrose: slijtage van de gewrichten. Daarbij verdwijnt op den duur het kraakbeen wat gewrichten bekleedt, wat gepaard gaat met pijn en gewrichtsontsteking.

Met voedingssupplementen kunt u uw huisdier helpen het kraakbeen wat er nog is, zo lang mogelijk te behouden. Voedingssupplementen met glucosamine and chondroitin, zoals Cosequin hond en Cosequin kat, voorzien uw huisdier van extra voedingsstoffen voor gewrichtskraakbeen. Daarnaast zijn omega 3 vetzuren zinvol bij artrose, door hun ontstekingsremmende werking. De supplementen Seraquin Omega hond en Seraquin Omega kat bevatten zowel omega 3 vetzuren als glucosamine en chondroïtine.

Naast tabletten heeft Pharmacy4pets ook voedingssupplementen voor de gewrichten in de vorm van capsules, siroop of als poeder voor door het voer.

In plaats van supplementen kunt u ook kiezen voor een dieetvoeding met daarin extra voedingsstoffen voor de gewrichten, zoals Sanimed Osteoarthritis voor de hond.

Mijn oudere hond of kat gedraagt zich anders dan voorheen

Mogelijk heeft uw hond of kat last van dementie als u een of meer van de volgende klachten herkent:

  • Niet meer reageren op zijn of haar naam, of op bekende commando’s of routines
  • Verandering van het karakter, zoals snel geïrriteerd zijn, agressie
  • Doelloos ronddolen, verdwaald of verward gedrag in bekende omgeving
  • Voor zich uitstaren of staren naar een muur
  • Veranderingen in het dag-nacht ritme: rusteloos gedrag en vocalisaties in de nacht, meer slapen overdag
  • Angst, zoals verlatingsangst
  • Zindelijkheidsproblemen

Deze klachten kunnen ook komen door een probleem elders in het lichaam. Uw dierenarts kan andere oorzaken uitsluiten bij uw huisdier. Als het erop lijkt dat er bij uw huisdier sprake is van dementie, dan is het voedingssupplement Cholodin een goede eerste keuze. Dit supplement ondersteunt uw hond of kat niet alleen mentaal maar verbetert ook de leverfunctie en de huid- en vachtkwaliteit. Naast supplementen voor de hersenen, is het goed om stress te vermijden en uw huisdier mentaal actief te houden door middel van spelen bijvoorbeeld. In een later stadium kunnen medicijnen (op recept) helpen, zoals Selgian voor de hond.

Mijn oudere hond of kat krijgt blauwe pupillen

Consulteer uw dierenarts om de ogen van uw huisdier te laten onderzoeken. Uw dierenarts kan vaststellen of er sprake is van staar, een vertroebeling van de ooglenzen die bij vrijwel alle oudere huisdieren ontstaat. Uw hond of kat ziet daardoor geleidelijk steeds minder.

In een vroeg stadium kan het voedingssupplement VT Phak siroop helpen om verdere vertroebeling van de ooglenzen tegen te gaan. De voedingsstoffen in de siroop hebben daarnaast een gunstig effect op de darmflora van de oudere hond. Als staar eenmaal ver gevorderd is, kan alleen een staaroperatie het zicht van uw huisdier nog verbeteren. Het minder zien gaat bij staar wel geleidelijk, waardoor het dier hier aan went en doorgaans prima de weg weet in de eigen leefomgeving.

Heeft u een vraag over voedingssupplementen die Pharmacy4pets aanbiedt? Onze klantenservice staat voor u klaar!

Gerelateerde blogs