Vlooien | Teken | Insecten

Vlooien en teken bij uw hond

Vlooien en teken zijn veelvoorkomende uitwendige parasieten waar uw hond last van kan ondervinden. Door deze parasieten kan uw hond klachten krijgen zoals jeuk, irritaties of ontstekingen. Om deze problemen te voorkomen is het belangrijk om uw hond te beschermen tegen vlooien en teken. Hiervoor hebben wij een aantal tips en producten op een rijtje gezet.

Uw hond beschermen tegen vlooien

Honden krijgen vaak te maken met vlooien. Vlooien zijn het hele jaar actief en komen veel voor in struiken en gras. Ze voeden zich graag met het bloed van uw hond. Wanneer de vlooien eitjes leggen in de vacht kan er een heuse vlooienplaag ontstaan bij hond. Om uw hond te beschermen is het belangrijk om uw hond jaarlijks preventief te ontvlooien. Mocht uw hond toch last ondervinden van vlooien, dan bieden wij voor elke hond een geschikte behandelmethode.

Vlooienmiddelen voor honden

Een vlooienhalsband kan uw hond maandenlang beschermen tegen vlooien. Alle vlooienhalsbanden zijn veilig om te dragen en zijn enkel voor uitwendig gebruik. De Seresto halsband beschermt u hond tot wel 8 maanden tegen vlooien, teken en luizen. Deze halsband is ook geschikt voor puppy’s vanaf 7 weken. Heeft uw hond vlooien opgelopen en wilt u deze gericht aanpakken? Dan bieden wij vlooienshampoo of vlooien spot-on om de vlooien op uw hond te verwijderen. De Defencare Honden Shampoo zorgt er voor dat de vlooien binnen enkele uren gedood worden, na behandeling met de shampoo is de hond 1 tot 2 weken beschermd tegen vlooien.

Vlooien Spot-on druppels kunnen eenvoudig met een pipet worden toegediend op de huid van de hond waarmee de aanwezige vlooien binnen aanzienlijke tijd gedood worden. Heeft u hond last van een vlooienallergie? De spot-on van Advantage is veilig voor honden met allergische reactie. Na het toedienen van Advantage is de hond tot wel 4 weken beschermt tegen vlooien. Tot slot kunt u uw hond ook beschermen met een vlooienspray. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen omgevingssprays en sprays voor op de vacht van de hond zoals de Frontline spray. De spray van Frontline beschermt uw hond maximaal 3 maanden tegen vlooien. Door een omgevingsspray te gebruiken kunt u ook de vlooienpopulatie in de omgeving van uw huisdier aanpakken. Slechts 5% van de vlooien bevindt zich op de hond zelf, 95% van het probleem bevindt zich in de omgeving van uw huisdier.

Teken bestrijden bij uw hond

Teken zijn het hele jaar actief, maar zeker in de zomer is risico om teken op te lopen extra groot. Teken zijn gevaarlijk insecten die de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken. Het is erg belangrijk om uw hond regelmatig te controleren op teken en wanneer uw een teek vindt dient deze meteen volledig verwijdert te worden met een tekentang. Na het verwijderen van de teek is het belangrijk om de wond goed te ontsmetten en de plek regelmatig te controleren. Heeft uw hond ziekteverschijnselen na de beet van een teek? Neem dan direct contact op met uw dierenarts.

Teken voorkomen bij uw hond

Hoewel het niet altijd te voorkomen is dat uw hond gebeten wordt door een teek, zijn er gelukkig genoeg opties om het risico tot een minimum te beperken. Net als bij vlooien, kan een halsband voorkomen dat de teek zich aan de huid van de hond hecht. De Scalibor halsband beschermt uw hond tot wel 6 maanden tegen teken, zandvliegen en muggen. De Defencare Shampoo die u kunt gebruiken tegen vlooien bij uw hond is ook geschikt om de hond te beschermen tegen teken. Daarnaast zijn diverse spot-on tegen vlooien ook geschikt om het risico op teken te verminderen bij uw hond. Frontline Spot-On werkt gedurende 4 weken tegen teken en 8 weken tegen vlooien bij uw hond.

Insecten bij de hond

Naast vlooien en teken kunnen honden ook van andere insecten veel last ondervinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan muggen en zandvliegen. Vooral in de zomer kunnen honden hinder ondervinden van insecten.  Als uw hond gestoken is door een insect is kan er bij bult of zwelling ontstaan. Bij een steek van een wesp of bij is het belangrijk om de angel direct te verwijderen. Is uw hond in zijn bek gestoken? Ga dan direct naar de dierenarts om te voorkomen dat de luchtwegen versperd raken! Veel producten die geschikt zijn voor teken of vlooien bij honden zijn ook te gebruiken om uw hond te beschermen tegen insecten. Wij bieden hiervoor verschillende halsbanden, shampoo’s, sprays en spot-on producten.