Fortekor 2,5 mg 2x14 tabletten

Fortekor 2,5 mg is geschikt voor gebruik bij honden en katten. Dit middel wordt bij honden gebruikt ter behandeling van hartstoornissen (congestief hartfalen). Bij katten wordt het middel gebruikt ter vermindering van de aanwezigheid van een te grote hoeveelheid eiwit in de urine geassocieerd met chronische nieraandoeningen. De tabletten mogen uitsluitend oraal worden toegediend.
€ 22,12

Verkoop van dit diergeneesmiddel is via internethandel niet toegestaan.

Fortekor 2,5 mg is geschikt voor gebruik bij honden en katten. Dit middel wordt bij honden gebruikt ter behandeling van hartstoornissen (congestief hartfalen). Bij katten wordt het middel gebruikt ter vermindering van de aanwezigheid van een te grote hoeveelheid eiwit in de urine geassocieerd met chronische nieraandoeningen. De tabletten mogen uitsluitend oraal worden toegediend.

Doeldier: Hond, Kat Samenstelling: Per tablet 2,5 mg 5 mg of 20,0 mg benazepril hydrochloride. Eigenschappen: Dit product bevat benazepril hydrochloride, een "pro-drug" welke in vivo wordt gehydrolyseerd tot de actieve metaboliet benazeprilaat. Benazeprilaat remt het angiotensine converting enzym (ACE) en reduceert hierdoor de overgang van inactief angiotensine I in angiotensine II. Hierdoor reduceert benazeprilaat alle effecten die angiotensine II worden veroorzaakt zoals vasoconstrictie van zowel de arteriën als de venen en natrium en water retentie door de nieren (afname van het circulerend volume). Benazeprilaat veroorzaakt een langdurige onderdrukking van de plasma ACE activiteit bij de hond met een meer dan 95% onderdrukking bij de piekconcentratie en een significante werkzaamheid ( >80% bij de hond) welke gedurende 24 uur na dosering aanhoudt. Benazeprilaat reduceert de bloeddruk en de volume belading van het hart bij honden met hartfalen. Benazeprilaat geeft een verlenging van het leven van de hond met hartfalen en geeft ook een verbetering van de klinische verschijnselen, met name een reductie van het hoesten en een verbetering van de levenskwaliteit. Bij honden met hartfalen veroorzaakt door mitralisinsufficiëntie dan wel congestieve cardiomyophathie wordt dankzij dit werkingsmechanisme zowel de druk op het hart als de volumebelasting op het hart verminderd. Indicaties: Hond: Voor de symptomatische, aanvullende therapie bij de behandeling met het diureticum: furosemide van hartfalen veroorzaakt door mitralisinsufficiëntie of congestieve cardiomyopathie. De behandeling kan een verbeterde inspanningstolerantie en een verhoogde overleving geven bij honden met matig tot ernstig hartfalen. Contra-indicaties: Niet gebruiken bij een bekende overgevoeligheid voor benazepril. Bijwerkingen: Bij aanvang van de therapie kan een sterke bloeddrukdaling optreden. In een zeer enkel geval kan vermoeidheid of sufheid worden waargenomen. Benazepril kan de plasma creatinine concentratie doen toenemen bij het begin van de therapie. Dit effect is gerelateerd aan de therapeutische werking van het product welke de bloeddruk doet afnemen en is daarom geen reden de therapie te stoppen, behalve wanneer er zich ook ander klinische symptomen voordoen. Het wordt aanbevolen de plasma creatinine spiegels regelmatig te meten, zoals de gewoonte is in gevallen van nierinsufficiëntie. Benazepril verlaagt in hogere dosering het aantal erythrocyten bij gezonde katten. Zoals het de gewoonte is in gevallen van nierinsufficiëntie is het aanbevolen het aantal erythrocyten te meten. Toediening/Dosering: Oraal, éénmaal daags. Het kan met of zonder voedsel worden verstrekt. De duur van de behandeling is ongelimiteerd. De dosering voor de hond is minimaal 0,25 - 0,5 mg benazepril hydrochloride/kg lichaamsgewicht per dag. De dosering kan, indien klinisch noodzakelijk en op advies van de dierenarts worden verdubbeld en dient éénmaal daags verstrekt te worden.

Dier Hond, Kat
Receptplichtig Nederland Ja
Receptplichtig Duitsland Ja
Receptplichtig Frankrijk Ja
Receptplichtig Spanje Ja
Overige informatie n.v.t.
Klantenreviews

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Handig om mee te bestellen
 1. Overig
  Tekentang 1 stuk
  € 2,38
  Waardering:
  100%
 2. Overig
  Processierups gel 75 ml
  Special Price € 7,87 Regular Price € 9,75
 3. O'Tom
  O’Tom tekenhaak 2 stuks
  € 4,90
 4. Bogaclean
  Bogaclean Flea Control Kam
  € 4,44