Rimadyl smakelijke tabletten

Rimadyl zijn ontstekingsremmers in de vorm van smakelijke tabletten die speciaal ontwikkeld zijn voor honden. De ontstekingsremmer wordt gebruikt om symptomen van stijfheid en verlamming, gepaard gaande met pijn en ontstekingen ten gevolge van botafwijkingen, en gewrichtsaandoeningen te bestrijden. Rimadyl tabletten verminderen ontsteking en pijn bij de hond bij zowel acute als chronische aandoeningen van spieren en skelet, alsook ter bestrijding van postoperatieve pijn.

Gegroepeerde productitems
Rimadyl 20mg 20 smakelijke tabletten
€ 9,62
Rimadyl 50mg 20 smakelijke tabletten
€ 18,07
Rimadyl 100mg 20 smakelijke tabletten
€ 32,66

Verkoop van dit diergeneesmiddel is via internethandel niet toegestaan.

Rimadyl zijn ontstekingsremmers in de vorm van smakelijke tabletten die speciaal ontwikkeld zijn voor honden. De ontstekingsremmer wordt gebruikt om symptomen van stijfheid en verlamming, gepaard gaande met pijn en ontstekingen ten gevolge van botafwijkingen, en gewrichtsaandoeningen te bestrijden. Rimadyl tabletten verminderen ontsteking en pijn bij de hond bij zowel acute als chronische aandoeningen van spieren en skelet, alsook ter bestrijding van postoperatieve pijn.

Samenstelling
Elke kauwtablet bevat als actief bestanddeel 20, 50 respectievelijk 100 mg carprofen.

Eigenschappen
Rimadyl® behoort tot de groep der niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID’s) en heeft vooral sterke analgetische en antipyretische en daarnaast ook anti-inflammatoire eigenschappen. De werking berust op een remming van de prostaglandinesynthese. Na orale toediening worden maximale plasmaspiegels bereikt na 1-3 uur.

Doeldier
Hond.

Indicaties
Rimadyl®tabletten zijn geïndiceerd ter vermindering van ontsteking en pijn bij de hond bij zowel acute als chronische aandoeningen van spieren en skelet, alsook ter bestrijding van post-operatieve pijn. Om de pijnstillende en anti-inflammatoire behandeling post operatief uit te breiden, kan de parenterale therapie met Rimadyl na 24 uur gevolgd worden door Rimadyl tabletten in een enkele dosering van 4 mg/kg/dag gedurende 5 dagen.

Contra-indicaties
Niet gebruiken bij dieren die lijden aan hartaandoeningen, lever- of nieraandoeningen, en wanneer er aanwijzingen zijn voor gastro-intestinale ulceratie of bloedingen, bloedafwijkingen of overgevoeligheid voor het product.

Bijwerkingen
Zoals ook voor andere NSAID’s kunnen incidenteel de volgende bijwerkingen worden geconstateerd: braken, diarree, gebrek aan eetlust, gastro-intestinale ulceratie en bloeding. Zeer zelden worden levertoxiciteit, disorientatie, rusteloosheid, nierproblemen en huidproblemen gezien. In uiterst zeldzame gevallen is sterfte geconstateerd. Wanneer zich bijwerkingen voordoen, dient de therapie direct gestaakt te worden en het dier, indien nodig, aanvullend behandeld te worden.

Dosering/Toediening
Dosering voor alle indicaties: 4 mg/kg lichaamsgewicht, 1x daags: zie doseringstabel. Bij post-operatief gebruik kan, om de pijnstillende en anti-inflammatoire behandeling post operatief uit te breiden, de parenterale therapie met Rimadyl na 24 uur gevolgd worden door Rimadyl tabletten gedurende 5 dagen.

Waarschuwingen
De voorgeschreven dosis dient niet te worden overschreden. Alleen voor gebruik bij de hond. Niet gebruiken bij katten. Daar de Rimadyl Smakelijke tabletten graag gegeten worden, dienen ze op een veilige plaats bewaard te worden. Als er grote hoeveelheden opgenomen worden, kunnen er ernstige bijwerkingen ontstaan. Als u uw hond (of kat) er van verdenkt meer Rimadyl Smakelijke tabletten dan de voorgeschreven dosis te hebben opgenomen, neemt u dan contact op met uw dierenarts. De veiligheid van Rimadyl Smakelijke tabletten toegediend tijdens de dracht is nog onvoldoende onderbouwd. Geen andere NSAID tegelijkertijd toedienen of binnen 24 uur na toediening van carprofen. Carprofen bindt zich in hoge mate aan plasma-eiwitten, waardoor het concurreert met andere middelen die ook sterk plasma-eiwit gebonden zijn. Dit kan leiden tot toxische effecten. Niet gebruiken bij gedehydreerde, hypovolaemische dieren of bij dieren met hypotensie omdat er dan een potentieel risico bestaat op verhoogde renale toxiciteit. Niet tegelijk gebruiken met potentiëel nefrotoxische medicijnen. Bij gebruik als ontstekingsremmend middel bij ontstekingen van bacteriële oorsprong dient tevens een antimicrobiële therapie ingesteld te worden. Bij gebruik bij dieren jonger dan 6 weken of bij oude dieren indien nodig de dosering aanpassen en de patient intensief controleren.

Houdbaarheidstermijn
Niet bewaren boven 25°C. Niet in de koelkast of vriezer bewaren. Bewaren in de orginele verpakking.

Verpakking
Vierkante witte polyethyleen tablettencontainer afgesloten met een kindveilige polypropyleen schroefdop. Verpakkingen van 20 en 100 tabletten.

Dier Hond
Receptplichtig Nederland Ja
Receptplichtig Duitsland Ja
Receptplichtig Frankrijk Ja
Receptplichtig Spanje n.v.t.
Overige informatie n.v.t.
Klantenreviews

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Handig om mee te bestellen
 1. Overig
  Tekentang 1 stuk
  € 2,38
  Waardering:
  100%
 2. Overig
  Processierups gel 75 ml
  Special Price € 7,87 Regular Price € 9,75
 3. O'Tom
  O’Tom tekenhaak 2 stuks
  € 4,90
 4. Bogaclean
  Bogaclean Flea Control Kam
  € 4,44